Nation Zoom potansiyel olarak istenmeyen kategorisine ait sinir bozucu bir arama motorudur. Böyle söylememizin sebebi sisteminizde değişikliklere ve istenmeyen aktivitelere sebet olabilmesidir. İnsanlar çoğunlukla nationzoom.com a yapılan yönlendirmelerden, tarayıcı yavalşamasından ve ilanlardan şikayetçidir. Ancak, Nation Zoom bilgisayarınızda bu tür sorunlara sebebiyet verse de kendisini virüs ya da kötü amaçlı yazılım oalrak adlandırmak oldukça zordur. Eğer bu programdan kaçınmak istiyorsanız belli programların içeriği olarak geldiğini unutmamalısınız. Eğer bu programı yanlışlıkla indirdiyseniz bilgisayarınızı iyi bir anti-spyware programı ile taramalısınız ve bilgisayarınızın ayarlarını eski haline 
çevirmelisiniz. Nation Zoom’dan kurtulmanın tek yolu budur.

NATION ZOOM NASIL ÇALIŞIR?

Nation Zoom diğer arama motoları gibi internetten indirilebilir. Ancak bilgisayarınıza başka programların içeriği olarak da girebilir. Bu yöntem şu adımları takip ederek önlenebilir: sisteminize ücretsiz bir program indirirken elle kurma yöntemini seçmeli ve içeriğini bilmediğiniz eklentileri kaldırmalısınız. Eğer bunu kaçırırsanız bu korsan programın bilgisayarınızda çalışmaya başlayacağından emin olabilirsiniz. Bununla birlikte bu sayfayı başlangıç sayfanız ve arama motorunuz olarak da bulabilirsiniz. Bu durumda aşağıda verilen rehberi takip edebilirsiniz.

NATION ZOOM’U NASIL KALDIRABİLİRİM?

Nationzoom.com’u başlangıç sayfanız ya da arama motorunuz olarak gördüyseniz bu bilgisayarınızın bu virüsten etkilendiğini göstermektedir. Bu durumda bilgisayarınızı şu programlardan biri ile taramalısınız: STOPzilla, SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Bunu yaptıktan sonra şu açıklamaları takip etmenizi ve tarayıcı ayarlarınızı değiştirmenizi öneriyoruz.
  • Programları ekle/bırak listesinden Nation Zoom’u kaldırın. Bunun için:
  1. Başlat> Denetim masası > Programlar (Ya da ekle/bırak)
  2. Burada Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom gibi programları bulun ve kaldırın.
  3. Ayarları kaydetmek için tamam a tıklayın.

Internet Explorer:

  1. Internet Explorer> Araçlar> Eklentileri yönet> Araç çubukları ve uzantılar. Burada şu uzantıları kaldırın: Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom browser protection.
  2. Araçlar> Eklentileri yöner> Arama motorları. Burada istediğiniz arama motorunu ayarlayın.

Mozilla Firefox:

  1. AraçlarA Eklentiler > Uzantılar. Burada şu uzantıları ulunve kaldırın: Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom browser protection.
  2. Araçlar> Seçenekler. Burada başlangıç sayfasını google.com, yahoo.com ve benzeri biri ile değiştirin.

Google Chrome:

  1. Chrome menü çubuğu > Araçlar > Uzantılar. Burada Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom browser protection ve benzeri uzantıları bulun ve çöp kutusuna yollayarak kaldırın.
  2. Ayarlar> Arama motorlarını yönet. Burada istediğiniz arama motorunu ayarlayın.

KESİN DİREK ÇÖZÜM ! 
Malwarebytes Anti Malware Programı'nı indirip kurduktan sonra , hızlı tarama ile bilgisayarınızı tarayın.Taradıktan sonra aşağıdaki gibi txt dosyası açılacaktır.Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.

GÖRÜNTÜ 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
HileDostu - Güncel Hilenin Tek Adresi © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top