Bildiğiniz üzere PES 2013 Demo sürümü geçtiğimiz günlerde çıktı ve bizde oyunu Xbox 360 platformunda denedik. Oyun hakkındaki görüşlerimizi de sizinle paylaşmak istedik, lafı fazla uzatmadan incelemeye geçelim.

PES 2013 bizi pekte farklı karşılamıyor

Evet, oyunun açılış ekranı ve ana menüsü her ne kadar butonlarda değişikliğe gidilsede PES 2010′dan beri aynı şekilde devam ediyor. Oyunun ayarlar bölümüne girdiğimizde ise yine Türkçe dil seçeneğinin bulunduğnu görüyoruz. Bunun dışında oyun başlarken ufak bir ayrıntı olarak “Asıl ürünü yansıtmaz.” ibaresini görüyoruz.

Takımlar soyunma odasında son taktikleri alıyorlar

Demo sürüm olduğundan doalyı oyunda sadece “Maç” ve “Copa Libertadores” modları mevcut. Bu modların her biri ise 4′er takım barındırıyor. Maç başlamadan önce karşımıza gelen menüler az da olsa geliştirilmiş. Artık formaları farklı bir menüye girmeksizin kolayca seçebiliyoruz. Ayrıca Hemen ekranın ortasında her iki takımında kadrosu gösteriliyor.
Oyun demo sürümü olduğundan “Seçenekler” menüsünde sadece zorluk seviyesini belirleyebiliyorsunuz. Bu kısımda  zorluk seviyesinin hepsinin mevcut olduğunuda hatırlatalım.
Taktik ekranına girdiğimizde ise PES 2012′den bu yana görülen tek değişikliğin “Elle (Manuel) şut ve pas” özelliği olduğunu söyleyebiliriz.

…ve zorlu 90 dakika başlıyor

Maç başladığında ilk dikkat çeken şeylerden biri grafikler oluyor. Konami’nin PES 2012′deki grafiklerin üzerine pek birşey koyamadığı aşikar.
Santra yapıp maç başladığında oynanıştaki farklılık kısa sürede hissediliyor. Konami’nin söz ettiği Full Control sisteminin oyun üzerindeki etkisi büyük. Daha iyi top kontrolü, defansa daha fazla kademeye girmek ve sıkı omuz omuza mücadeleler bu sistem ile kesinlikle kaçınılmaz.
Fizik motorundaki değişiklikler bununla sınırlı değil. Faul pozisyonlarındaki oyuncu tepkileri daha gerçekçi bir hal almış. Yere düşerken ters tarafa uçan oyunculara pek rastlamayacağız gibi.
En büyük değişikliklerden biri de kesinlikle top fiziği. Topun tepkisi ve hareketleri kesinlikle önceki oyunlardan daha iyi. Kısaca bu yıl güzel goller izlemeye hazır olun.

Sonuç

Her ne kadar PES, FIFA serisinin gerisinde kalmış gibi görünsede özellikle Türk oyuncular arasındaki yeri ayrıdır. Ayrıca serinin son 2-3 oyununda Konami kesinlikle gelişme kaydetti. Umarız bu seri tekrar her PES tutkununun en iyi PES oyunu olarak gösterdiği PES 6 dönemindeki o efsane günlerine geri dönebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
HileDostu - Güncel Hilenin Tek Adresi © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top